Jonge singer-songwriter Mikki de Jager brengt unieke debuut EP uit

Op 29 januari 2021 brengt de 19 jarige singer-songwriter Mikki de Jager, uit Geleen, haar eerste EP “Soldier’s heart” uit. Op deze EP bezingt zij haar verhaal over de ziekte POTS, waar Mikki drie jaar geleden plotseling mee geconfronteerd werd.

Al geruime tijd was Mikki bezig met zingen en gitaar spelen. Ze bracht regelmatig een cover op YouTube uit – tot zij 3 jaar geleden plotseling ziek werd. Binnen zeer korte tijd kon ze haast niets meer. Na onderzoek bleek zij POTS te hebben: posturaal orthostatisch tachycardie syndroom. POTS is een dysfunctie van het autonome zenuwsysteem dat alle onwillekeurige lichaamsfuncties aanstuurt.

Hierdoor verdween haar droom om een EP te maken met eigen geschreven nummers naar de achtergrond, totdat Make-a-Wish in 2019 contact met haar opnam. Dankzij deze stichting kwam ze in contact met niemand minder dan singer-songwriter Lotte Walda en multi-instrumentalist Gino Bombrini. Samen namen zij haar debuut EP ‘Soldier’s Heart’ op, waar drie van Mikki’s eigen composities op te horen zijn.

Helaas gooide Corona ook hier roet in het eten. ‘Omdat we extra voorzichtig moesten zijn in verband met mijn gezondheid, heeft het hele proces uiteindelijk bijna 2 jaar geduurd’ vertelt Mikki. ‘maar nu ligt er dan wel eindelijk een mooie EP waar ik heel trots op ben’. Iedere song op de EP vertelt een andere kant van hoe het is om met zo’n sterk beperkend, chronisch syndroom om te gaan op jonge leeftijd.  “Ik hoop dat ik middels mijn muziek ook anderen kan helpen in het proces van verwerking en om hoop te houden voor de toekomst’ voegt Mikki toe.

Processed with Rookie Cam

In opener ‘Rise Every Morning’ zingt Mikki dat elke dag een nieuwe kans is op een stap vooruit. “Het proces gaat langzaam en heeft heel wat ups en downs, maar ik geef niet op” is haar boodschap. In ‘Filled with tears” wordt er ingegaan op de rouwverwerking die je ondergaat omdat je leven drastisch verandert door het hebben van een chronische aandoening.

Soldier’s Heart

Afsluiter ‘Soldier’s heart” is een verwijzing naar de oude benaming voor POTS. In deze song gaat het over niet opgeven en blijven doorzetten. Zo weet Mikki een dergelijk zwaar onderwerp toch tot een prachtige verwachting voor de toekomst in Majeur uit te spreken.

Vanaf 29 januari 2021 is Mikki de Jager’s debuut EP ‘Soldier’s Heart’ via o.a. Spotify, Apple Music en Youtube te beluisteren.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s