De infopakketten voor huisartsen zijn verzonden!

De afgelopen twee jaar hebben we hard gewerkt aan het samenstellen van een Nederlandstalige informatiebrochure, omdat we het hoog tijd vinden dat artsen posturaal orthostatisch tachycardie syndroom (POTS) kennen en herkennen. Na flink wat studeren, schrijven, herschrijven, vormgeven, logististiek geregel en ook nog een pandemie later is het eindelijk zover:

106404017_2782846452002390_7651519358612634266_n.png

Om de campagne te kunnen financiëren startten we in de zomer van 2018 een crowdfundingproject met als doel 150 huisartsen van een infopakket te voorzien. We creëerden een Dit is POTS kledinglijn (nog steeds te koop!) , stuurden een buttload aan POTS memes en tweets de cloud in en er werd zelfs een sponsortocht gezwommen. Al met al haalden we bijna 1500 euro op.

We dachten daarmee 210 pakketten te kunnen financiëren, maar bleken een rekenfoutje te hebben gemaakt: het werden uiteindelijk maar liefst 480 pakketten!

Het samenstellen van een degelijke brochure kostte natuurlijk veel tijd. De folder is gebaseerd op meer dan 100 betrouwbare wetenshappelijke bronnen, maar is toch goed leesbaar gehouden. Bovendien hebben we de brochure laten beoordelen door enkele huisartsen die niet eerder van POTS gehoord hadden, welke dus goed kritisch waren.

plaatje
Een dezer dagen ontvangen 180 Vlaamse en 300 Nederlandse huisartsen of groepspraktijken een medische brochure en een stapeltje patiëntenflyers in de bus. Hiermee hopen we ons steentje bij te dragen om de typische jarenlange lijdensweg naar een POTS-diagnose te verkorten
.

43354248_10215742040176931_7111024476921266176_n
Opdat je nooit meer zo aangekeken wordt!

Je kunt de brochure en flyer nog steeds raadplegen en/of printen op onze website: https://ditispots.nl/infopakket-pots/

Heeft het infopakket jou als arts of patiënt geholpen? Zie je verbeterpunten voor een tweede versie? Laat het ons dan zeker weten!
Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s