Oktober is Dysautonomia Awareness Month!

Het is oktober, en dat betekent dat de internationale Dysautonomia Awareness Month van start is gegaan! Je zal deze maand extra veel van ons horen. Maar ook jij kunt helpen om posturaal orthostatisch tachycardie syndroom (POTS) op de kaart te zetten.

Wij van Dit is POTS zitten uiteraard niet stil deze maand. We gaan ons best doen om op zoveel mogelijk verschillende manieren aandacht te trekken voor POTS. Zo hebben we al een persbericht voor landelijke en regionale media de deur uit gedaan, en zullen we elke dag een blog, tip of weetje over POTS delen. Hou onze website en sociale mediakanalen in de gaten deze maand!

 

Tweet, share, post, en laat je zien!

Voorzie je profielfoto van het “Sta (niet) stil bij POTS” embleem. Klik hier en volg de instructies!

Laat op sociale media zien hoe POTS jouw leven beïnvloedt, en deel een week lang jouw POTS-avonturen onder de hashtag #mijnweekmetPOTS.

Gebruik voor meer algemene berichten de hashtag #stanietstilbijPOTS.

Ook in de echte wereld verdient POTS meer aandacht. Koop een T-shirt, trui, mok of drinkfles met het ‘Sta (niet) stil bij POTS’-logo, en toon de wereld dat we bestaan. Twintig procent van de prijs gaat bovendien naar Dit is POTS, zodat we aan bewustmaking kunnen blijven doen. Bijvoorbeeld via onze informatiepakketten (zie hieronder).

Sponsor een informatiepakket voor huisartsen

Misschien hebben jullie het al voorbij zien komen door de sponsor zwemtocht van Alynda : DitisPOTS zamelt geld in voor informatiepakketten voor huisartspraktijken. Artsen in België en Nederland weten nog veel te weinig af van POTS, waardoor patiënten vaak heel lang moeten wachten op een diagnose en behandeling. Help toekomstige lotgenoten aan een diagnose, en sponsor een infopakket.

Alynda in het koude water! POTSpowerrrr

Onderneem zelf actie!

Kom jij deze maand in de pers, verspreid je posters, ga je ergens spreken of zet je een andere actie op poten om POTS bekender te maken? Of wil je je laten sponsoren, cupcakes verkopen, wafels bakken of een andere fundraiser organiseren? Laat het ons weten! Wij zorgen dat jouw actie niet onopgemerkt voorbijgaat.

Helpen jullie allemaal mee de komende maand? Samen zetten we POTS (en andere vormen van dysautonomie) op de kaart!

Hoe kun je ons volgen?

Blijf op de hoogte via Facebook, Twitter en Instagram.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s